Våra behandlingar

Välkommen till Citypraktiken! Vi har över 30 års erfarenhet av att hjälpa människor att le mer med hjälp av friska tänder och god munhälsa. Här kan du läsa mer om några av de tjänster vi erbjuder. Vi är din personliga tandläkarklinik som samarbetar med kunniga specialister för alla tänkbara problem & situationer.

Akut Tandvård

Vi försöker alltid hjälpa våra patienter med en tid så snabbt som möjligt vid akuta besvär. Nya patienter är också välkomna 08-10 11 53. Helgdagar när kliniken är stängd hänvisar vi till Akut Tandvård Olof Palmes Gata 13A för drop in eller boka tid på 010-405 20 99.

Grundundersökning

Vi kontrollerar din allmäna hälsa, känner på käkleder tuggmuskler och slemhinna. Vi undersöker tandköttet samt gör en kariesregistrering. Här ingår 4 röntgenbilder (digitalröntgen med minimal strålning) och mindre förebyggande tandvård. Vi kombinerar oftast en grundundersökning med mindre sjukdomsbehandlande åtgärder som borttagande av tandsten och polering av tänderna med airflow.

Bettskena

Om du har ont i käkleder och tuggmuskler, kanske vaknar med huvudvärk eller ömhet i käken då gör vi en bettskena för att använda nattetid eller när du tränar. Tänderna skyddas samt att du avlastar käkleden.

Snarkskena

Vi gör en tvådelad snarkskena som håller underkäken i ett mer framskjutet läge vilket hindrar tungan och den mjuka gommen från att täppa till luftvägarna. Skenan används vid behandling av mild-medelsvår sömnapne och är också ett förstahandsalternativ vid snarkproblem utan sömnapnesymtom.

Rotfyllning

Om tandpulpan blivit inflammerad eller infekterad behöver denna vävnad rensas bort och tanden rotfyllas. Vid tand med många rotkanaler samarbetar vi med specialist.

Implantat

Vid tandförlust kan man ersätta förlorad tand med ett implantat.En titanskruv opereras in i käkbenet (utförs av specialiserad tandläkare) Vi gör därefter en krona som skruvas fast på implantatet. Vi samarbetar med Dentalakademin och Nacka specialisttandläkarna.

Krona

Då större delen av en tand har frakturerat eller är behandlad omsluter man tanden med en krona. Vi gör dem i Litiumdisilikat, e-max, som har mycket goda estetiska egenskaper, eller zirconium ett mycket starkt vitt material som kemiskt påminner om titan.

Lagning & fyllning

Vi använder tandfärgat plastmaterial, composit.

Förebyggande tandvård

Vi lägger stor vikt vid förebyggande tandvård som vi oftast utför i samband med undersökning. Vid större behov bokas separat tid för tandstens borttagning hos tandläkare eller tandhygienist.

Estetisk tandvård

Vi försöker göra all tandbehandling så estetiskt som möjligt. Om du vill göra en större förändring av dina tänders utseende eller ditt leende arbetar vi med specialist.

Tandblekning

Vi gör individuellt anpassade blekskenor för skonsam hemmablekning med Opalescence.

Tandreglering

Vi genomför en grundläggande undersökning och skickar dig vidare tillsammans med en remiss till vår specialist inom tandreglering. Vår specialist kan erbjuda både traditionella tandställningar samt ”osynliga” tandställningar.

Bro

Vi ersätter förlorade tänder med en fastsittande tandkonstruktion som fästs på tänder i anslutning till tandlucka. Oftast gör vi bron i zirconium (vitt starkt material vars kemiska struktur påminner om titan).

Protes

Vi ersätter förlorade tänder med avtagbar tandskena.

Tandvårdsrädsla

Tandbehandling ska vara smärtfri. Vi anpassar behandlingen efter dig och dina önskemål. Välkommen till en varsam behandling.

Barntandvård

Vi behandlar barn 3-21 år med fri tandvård och kallar för undersökning 1 ggr/år.

Kontakta oss för att boka en tid

Tel: 08-10 11 53

E-post: info@citypraktiken.nu