Våra behandlingar

Grundundersökning
Läs mer
Vi kontrollerar din allmäna hälsa, känner på käkleder tuggmuskler och slemhinna. Vi undersöker tandköttet samt gör en kariesregistrering. Här ingår 4 röntgenbilder (digitalröntgen med minimal strålning) och mindre förebyggande tandvård. Vi kombinerar oftast en grundundersökning med

Mindre sjukdomsbehandlande åtgärder dvs borttagande av tandsten och polering av tänderna med airflow.

Akut Tandvård
Läs mer
Vi försöker alltid hjälpa våra patienter med en tid så snabbt som möjligt vid akuta besvär. Nya patienter är också välkomna 08-101153. Helgdagar när kliniken är stängd hänvisar vi till Akut Tandvård Olof Palmes Gata 13A för drop in eller boka tid på 010-6010201.
Estetisk tandvård
Läs mer
Vi försöker göra all tandbehandling så estetiskt som möjligt. Om du vill göra en större förändring av dina tänders utseende eller ditt leende arbetar vi med specialist.
Bro
Läs mer
Vi ersätter förlorade tänder med en fastsittande tandkonstruktion som fästs på tänder i anslutning till tandlucka. Oftast gör vi bron i zirconium (vitt starkt material vars kemiska struktur påminner om titan).
Tandblekning
Läs mer
Vi gör individuellt anpassade blekskenor för skonsam hemmablekning med Opalescence.
Protes
Läs mer
Vi ersätter förlorade tänder med avtagbar tandskena.
Bettskena
Läs mer
Om du har ont i käkleder och tuggmuskler, kanske vaknar med huvudvärk eller ömhet i käken då gör vi en bettskena för att använda nattetid eller när du tränar. Tänderna skyddas samt att du avlastar käkleden.
Barntandvård
Läs mer
Vi behandlar barn 3-21 år med fri tandvård och kallar för undersökning 1 ggr/år.
Förebyggande tandvård
Läs mer
Vi lägger stor vikt vid förebyggande tandvård som vi oftast utför i samband med undersökning. Vid större behov bokas separat tid för tandstens borttagning hos tandläkare eller tandhygienist.
Lagning & fyllning
Läs mer
Vi använder tandfärgat plastmaterial, composit
Krona
Läs mer
Då större delen av en tand har frakturerat eller är behandlad omsluter man tanden med en krona. Vi gör dem i Litiumdisilikat, e-max, som har mycket goda estetiska egenskaper, eller zirconium ett mycket starkt vitt material som kemiskt påminner om titan.
Implantat
Läs mer
Vid tandförlust kan man ersätta förlorad tand med ett implantat.En titanskruv opereras in i käkbenet (utförs av specialiserad tandläkare) Vi gör därefter en krona som skruvas fast på implantatet. Vi samarbetar med Dentalakademin och Nacka specialisttandläkarna.
Snarkskena
Läs mer
Vi gör en tvådelad snarkskena som håller underkäken i ett mer framskjutet läge vilket hindrar tungan och den mjuka gommen från att täppa till luftvägarna. Skenan används vid behandling av mild-medelsvår sömnapne och är också ett förstahandsalternativ vid snarkproblem utan sömnapnesymtom.
Rotfyllning
Läs mer
Om tandpulpan blivit inflammerad eller infekterad behöver denna vävnad rensas bort och tanden rotfyllas. Vid tand med många rotkanaler samarbetar vi med specialist.
Tandvårdsrädsla
Läs mer
Tandbehandling ska vara smärtfri. Vi anpassar behandlingen efter dig och dina önskemål. Välkommen till en varsam behandling.
Tandreglering
Läs mer
Vi genomför en grundläggande undersökning och skickar dig vidare tillsammans med en remiss till vår specialist inom tandreglering. Vår specialist kan erbjuda både traditionella tandställningar samt ”osynliga” tandställningar.

Kontakta oss för att boka en tid

Tel: 08-10 11 53

E-post: info@citypraktiken.nu